SolarFridge Set 120-i ( i plus) met tafelmodel koelkast incl. omvormer

Printen
Compleet SolarFridge Systeem met een daglichtpaneel, regelaar, omvormer,accu, koelkast (120 Liter) en aansluit- en montagematerialen.
Geschikt om te koelen op zonne-energie.
Prijs
Verkoopprijs€ 1375,00
Selecteer uitvoering Tooltip

Beschrijving

Dit complete SolarFridge systeem bestaat uit een daglichtpaneel, regelaar, omvormer, accu, Tafelmodel koelkast et vriesvak, aansluit- en montagematerialen. Hiermee heeft u dus alles in huis om via zonne-energie te koelen. Alle onderdelen in het systeem zijn zo op elkaar afgestemd dat u er bijna geen omkijken meer naar heeft.  Naast de koelkast kunt u wat led verlichting gebruiken en de gsm laden.  Wil u meer aansluiten ( bv waterkoker of elektrische fiets)  kies dan voor het grotere paneel van 400Wp. 

Dit krachtige tafelmodel koelkast is uitermate geschikt om vele boodschappen koel te houden in uw tuin- of vakantiehuis, camper of boot, etc.  De koelkast beschikt over een drie-sterren vriesvak. De zeer zuinige  compressor maakt dat deze koelkast perfect te combineren is met zonne-energie. De inhoud van de koelkast is 120 liter, waar het 13 liter vriesvak deel van uit maakt. De koelkast kan vrijstaand neergezet worden. De ruimte is praktisch en functioneel ingedeeld, waardoor er veel plaats is voor uw proviand.

De deur is uitgerust met magneetafdichting . Naar wens kan de deur linksdraaiend of rechtsdraaiend gemonteerd worden. De interieurverlichting gaat aan wanneer de deur geopend wordt.

Het daglichtpaneel heeft een nominaal vermogen van 320 Wp en levert voldoende energie voor uw koelkast. 

De bijbehorende laadstroomregelaar is een MPPT regelaar Tracer 2210AN, geschikt voor een maximale laadstroom van 20 ampère. Deze regelaar haalt het maximale uit uw paneel met behulp van de ingebouwde Maximum Power Point Tracker. Op de digitale display kunt u zien of het systeem werkt en hoe vol de accu is  U kunt hiermee bijvoorbeeld aflezen wanneer er een laadstroom is, of wanneer de accu leeg dreigt te raken. De regelaar bevat een over- en onderlaadbeveiliging, terugloopbeveiliging en elektronische kortsluit- en ompoolbeveiliging. Deze regelaar is tevens uitgerust met geavanceerde laadtechnieken, die uw accu ten goede komen. Voor meer informatie hierover zie de productpagina van de regelaar. 

De accu is volledig onderhoudsvrij en heeft een werkspanning van 12V en een capaciteit van 180Ah. Bij deze zogeheten AGM-accu is de vloeistof vervangen door een vezelnetwerk, waardoor onderhoud niet nodig is. Tevens is de accu 180° kantelbaar. Deze droge accu is zeer geschikt voor cyclisch gebruik en mag binnen geplaatst worden.

De omvormer heeft een echte sinus, een hoog rendement en een laag eigen verbruik  Hierdoor kan alle apparatuur op deze inverters werken mits het vermogen toereikend is uiteraard. Veel apparatuur heeft namelijk een zuivere sinus nodig in plaats van een gemodificeerde sinus (de tegenhanger van de zuivere sinus) om goed te kunnen werken. Beveiligingen: De inverter heeft beveiligingen op zowel de ingang als de uitgang. Bij een eventuele fout of dreigende fout (te lage accuspanning, overbelasting, temperatuur etc.) zal de inverter zowel akoestisch als optische waarschuwingen afgeven. Indien noodzakelijk zal de inverter zichzelf uitschakelen. Prettig detail hierbij is dat de inverter ook weer automatisch herstart als het probleem verholpen is

De bijbehorende montageset (Montageset A) bestaat uit vier aluminium Z-beugels waarmee u het zonnepaneel op het dak kunt monteren. Tevens bevat de set 5 meter kabel (2 x 4 mm2)  met voorgemonteerde stekkers , een aansluitgarnituur met kabelogen, een zekeringhouder met zekeringen, doorverbindingkabels en aansluitkabels voor de omvormer. Alle benodigde stekkers en kabelogen zijn voorgemonteerd.    Het systeem  wordt geleverd met een duidelijk installatieschema.

Als alternatief montageset A, kunt u ook voor set B kiezen. De Z-beugels worden dan vervangen voor zwarte kunststof hoek spoiler-profielen. 

Bij al onze pakketten ontvangt u een duidelijk installatie schema !

Voor nadere technische informatie en omschrijvingen klikt u op het betreffende product.