Noodvoorzieningen

Noodvoorzieningen

In deze tijd is het redelijk vanzelfsprekend dat voorzieningen zoals electriciteit overal aanwezig zijn en ten aller tijde benut kunnen worden, indien gewenst. Mede daardoor zijn vele apparaten hiervan afhankelijk geworden; en door het gemak van deze apparaten zijn wij er zelf - wellicht onbewust - tevens afhankelijk van. Een CV-ketel bijvoorbeeld bevat interne regelsystemen die alleen functioneren onder de aanwezigheid van electriciteit.

U zit vooralsnog dus lekker warm en behaaglijk, tot zich een stroomstoring voordoet. Je leest steeds meer dat er storingen voor kunnen komen die soms twee uur, maar soms ook een hele dag kunnen aanhouden. Het zal maar vriezen! In zo'n geval kan een van de hieronder weergegeven kachels voor U een oplossing zijn. Overal inzetbaar en volledig onafhankelijk!

Kerosine (schone petroleum) Olie   

De brandstof voor deze kachels is kerosine. Dit is een verfijnd en verder geraffineerd eindproduct van petroleum, en bevat aldus geen vervuilende bestanddelen. Normale petroleum bevat deze bestanddelen nog wel en wanneer dit gebruikt wordt zal de pit of brander van de meeste oliekachels zodanig vervuild worden, dat deze na een relatief korte tijd vervangen dient te worden. Aangezien dit een duur grapje is, adviseren we uitsluitend kerosine te gebruiken (ook verkrijgbaar onder andere benaming, zoals bijvoorbeeld tosaïne).
In onze winkel verkopen wij kerosine in jerrycans van 5, 10 en 20 L. De kerosine kunnen we helaas niet per post verzenden. De kerosineprijs varieert afhankelijk van de oliekoers.